Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordår för camping

2009 blev ett nytt rekordår för Gustavsviks camping och stugby.

Annons

– Vi når all-time-high, hävdar Örebro Fritidscenters vd Per Å Knutsson som driver anläggningen.

– Förra årets rekord med 101 300 gästnätter överträffas av årets siffror. Ökningen är marginell, men det är dock en ökning med cirka 700 gästnätter, fortsätter han.

Gustavsvik kan skryta med en årsbeläggning på nästan 70 procent. En beläggningsprocent som skulle få de flesta hotellen gröna av avund.

– Det är jättebra. Sommartid finns det inget utrymme att växa just nu, men under vintern kan vi få fler gästnätter framförallt mellan måndag och torsdag, säger Knutsson.

Är du överraskad?

– Egentligen inte. Gustavsviksanläggningen är sannolikt ett av Örebros starkaste varumärke. De senaste åren har vi toppat de flesta rankinglistor när det gäller äventyrsbad inomhus och campingplatser i Sverige. Därför är besökssiffrorna inte så överraskande för de branschkunniga.

Rekordåret 2004 kom 665 000 besökare till Gustavsviks anläggningen. Sedan har antalet besökare sjunkit år från år. Men nu är man nästan uppe i 600 000 årsbesökare igen.

– Särskilt gläder vi oss åt att Upplevelsebadet överträffar 2008 års siffror. Effekterna av vattenrutschbanan Space-Bowl som installerades inför sportlovsveckorna 2007 samt det dåliga vädret den första delen av juli månad fick stora skaror av besökare att föredra bad inomhus.

Hur ser det ut i rena pengar?

– Bokslutet är inte klart ännu, men årets ekonomiska överskott överstämmer i stort sett med budget, där vi räknar med en halv miljon kronor i överskott. Detta trots att Örebro kommun fortfarande inte betalar självkostnadspris till Örebro Fritidcenter för vattensportens föreningsliv och motionsbadet.

Vad innebär det?

– Kommunen köper tjänster från Örebro Fritidscenter för drygt sex miljoner kronor per år, men vi har nettokostnader för samma tjänster på över nio miljoner kronor, det vill säga en resultatförsämring med tre miljoner kronor. Eller lika mycket som campingen och stugbyn ger i överskott, förklarar Per Å Knutsson.

Mer läsning

Annons