Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordår för I M Hart

Maskintillverkningsföretaget I M Hart ökade under 2011 omsättningen till 58 miljoner kronor, vilket är rekord. Men i år tror inte Mattias Hart, som driver företaget tillsammans med sin bror Ingemar, på någon ökning.

Annons

– Vi är påverkade som alla andra av oroligheterna i Europa, säger Mattias. Det känns som marknaden står stilla. Det är ingen som vet riktigt vart det ska ta vägen.

Slut på projekt

Inom några veckor lämnar tio personer, som varit projektanställda, Kopparbergsföretaget. Men det har ingenting att göra med konjunkturen.

– Det är helt enligt ursprunglig plan, säger Mattias Hart. Projektet är slut. De berörda har varit anställda mellan två och sex månader.

Har haft några bra år

Företaget har order för mellan tre och fyra månader framåt. Än så länge finns det jobb för samtliga 27 anställda.

I dag finns inga planer på att lägga varsel.

– Frånsett 2009 har vi haft några bra år där vi ökat omsättningen, säger Mattias Hart. 2008 var väldigt bra. Då hade vi en omsättning på cirka 56 miljoner kronor och lönsamheten var god.

Sedan kom finanskrisen som medförde att omsättningen 2009 minskade med 40 procent eller 30 miljoner kronor. Men sedan vände det uppåt igen.

– Både 2010 och 2011 ökade omsättningen med 15 miljoner kronor, säger Mattias. I år tror vi att det blir sämre, men inte så illa som det blev 2009. Det gäller att sitta lugnt.

Mer läsning

Annons