Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så fixar du extraknäck till jul

Så här inför julen kan det vara behövligt med ett extra tillskot i plånboken. Ett sätt att förstärka kassan är att jobba extra. Arbetsförmedlingen delar på sin hemsida med sig en del råd hur du ska göra för att få ett extraknäck under julruschen.

Annons

Besök butiker.

Om du vill jobba i butik bör du göra en lista på de butiker du helst vill jobba i. Ta reda på uppgifter om företaget och vem som är butikschef. Ge dig sedan ut till de butiker du valt ut och presentera dig för butikschefen och tala om att du vill hjälpa till i butiken under julstressen. Ha med dig dit cv med namn och kontaktuppgifter som du kan lämna efter dig.

Ring runt.

Sätt dig med de gula sidorna på nätet och leta reda på alla företag som är intressanta för dig. Förbered en lista med stolpar på vad du vill säga. Avsluta samtalen med att du kommer mejla dina kontaktuppgifter.

Skicka cv på chans.

Skriv ihop ditt cv och utforma det som ett trevligt julkort. Bifoga ett foto på dig själv.

Dra i ditt nätverk.

Berätta för alla du känner att du är på jakt efter juljobb. Har du tur ger det napp.

Marknadsför dig själv.

Skriv lappar med en lockande rubrik och sätt upp vid lämpliga butiker. Beskriv kort vad du vill bidra med och lägg till dina kontaktuppgifter som intresserade kan riva av.

Utnyttja Facebook.

Uppdatera statusraden kontinuerligt med att du är på jakt efter juljobb. Följ upp några gånger per dag och skriv att du fortfarande är på jakt. Se det som en marknadsföringskampanj.

Lägg in en annons.

Checka läget på webben. Det finn massvis med webbar som söker folk förutom platsbanken.se. Kolla blocket.se och grannar.se. Du kan också lägga in en annons om dig själv.

Lappa brevlådor.

Lägg trevliga julkort eller lappar i brevlådorna i ditt bostadsområde. Kanske är det någon som behöver hjälp med något. Exempelvis som hundvakt eller hjälp med att handla eller med städning.

Mer läsning

Annons