Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saab + universitetet + Karlskoga = sant

Saab Dynamics, Karlskoga kommun och Örebro universitet gör en gemensam satsning på företagande, forskning och innovation.

Annons

De tre parterna har undertecknat en avsiktsförklaring som är starten på ett omfattande utvecklingsarbete. Planerna omfattar åtgärder för att etablera och utveckla företagsparken Karlskoga Science Park, stärka forskning och utbildning inom teknikområdet, samt stimulera tillväxt och innovation.

Vill ligga i framkant

– En avgörande framgångsfaktor för den högteknologiska industrin är att det finns en miljö som stärker forskning, utbildning och innovationer i närheten av våra verksamhetsorter, säger Saab Dynamics vd Tomas Samuelsson i ett pressmeddelande.

– Därför ser vi satsningen på Campus Alfred Nobel, tillsammans med Karlskoga kommun och Örebro universitet, som en möjlighet att fortsatt ligga i teknikens framkant, samtidigt som det skapas en rekryteringsbas av framtida högkvalificerade ingenjörer till Saab Dynamics.

Matchar visionenFör Karlskoga kommun är avsiktsförklaringen ett steg mot målet att förverkliga sin vision för 2020.

– Förnyelse med hjälp av tradition är en av ledstjärnorna i vår vision för Karlskoga vilket det här trepartssamarbetet är ett mycket gott exempel på. Alla tre parterna har något att vinna på det här och Karlskoga Science Park kommer att vara utvecklingsarenan för samarbetet mellan forskning och tillverkning, säger kommundirektör Anna Drevenstam.

Mer läsning

Annons