Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sämre än väntat för Ericsson

Telekomjätten Ericsson redovisar en rörelsevinst på 6,3 miljarder kronor för fjärde kvartalet. Det är en försämring med 30 procent jämfört med samma period året före.

Annons

Försäljningen landade på 68,0 miljarder kronor, jämfört med 67,0 miljarder kronor. Analytikerna hade i snitt spått en rörelsevinst på knappt 6,4 miljarder kronor, enligt Reuters.

Försäljningsprognosen låg på

70,0 miljarder kronor. Styrelsen föreslår att utdelningen höjs till 3:40 kronor per aktie (3:00). Lönsamheten har försämrats, bruttomarginalen sjönk från 37,1 procent till 36,6 procent.

Valutaeffekter har sänkt försäljningen. "Försäljningen, justerad för jämförbara enheter och valutaeffekter, minskade i kvartalet med -2% med ett förbättrat rörelseresultat inom kärnverksamheten", skriver vd Hans Vestberg i rapporten.

Försäljningen steg i Mellanöstern, Europa och Asien medan den sjönk i Nordamerika. "Affärsaktiviteten minskade ytterligare under kvartalet då operatörerna var fortsatt fokuserade på att optimera sina kassaflöden för att finansiera större förvärv och spektrumauktioner", skriver Vestberg.

Mer läsning

Annons