Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slut för 30 jobbcoacher i länet

30 jobbcoacher i länet kommer att få sluta sina visstidsanställningar vid årsskiftet.

Annons

– Det var en mycket lyckad specialsatsning under en period med hög arbetslöshet, säger Annika Lyttbacka, Arbetsförmedlingens chef i Örebro.

– Men nu har lågkonjunkturen vänt, arbetslösheten sjunker och vi får in mycket mer lediga jobb än tidigare, fortsätter hon.

Över 800 jobbcoacher har under de senaste åren snabbutbildas för att vara en buffert när anstormningen var stor under lågkonjunkturen. Coacherna gick på tidsbegränsade kontrakt. Det är dessa arbetskontrakt som nu inte förlängs.

– Vi klarar oss nu med de medarbetare som har en tillsvidareanställning, men coachernas arbete har betytt oerhört mycket för många arbetslösa under den här perioden med så hög arbetslöshet, säger Annika Lyttbacka.

Alla behöver inte sluta

Coachningen fortsätter, men nu med tillsvidareanställd personal. Och alla som har utbildats till coacher får inte gå. Ungefär 400 jobbcoacher har fått fast jobb som arbetsförmedlare runt om i landet sedan början av 2009 och deras jobb är inte i fara.

– De flesta som har någon form av coachbakgrund passar jättebra som arbetsförmedlare. Och även här i länet har vi nyanställt arbetsförmedlare under den här perioden, säger Annika Lyttbacka.

Mer läsning

Annons