Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse från näringslivet

Det är rusning till sommarens feriepraktikplatser i Örebro kommun. Efter tre dagar har drygt 1 300 ungdomar över 15 år anmält sitt intresse. Och för första gången ställer privata företag upp för att skapa fler sommarjobb i Örebro.

Annons

– Mc Donalds, Vågen Galleria, Mat på norr (Ica Nära) och Livin hotell vandrarhem har redan anmält att de kan ta emot en eller flera feriepraktikanter i sommar, säger kommunens samordnare Thomas Strömberg och berättar att intresset från det privata näringslivet är stort.

Gått bättre än väntat

– Så vi hoppas att fler jobb från näringslivet droppar in under våren och försommaren. Vi har hittills först och främst försökt få feriepraktikplatser från kommunen, föreningar och ideella organisationer. Och det har gått bättre än väntat. Vi räknar med att få fram 1 500 egna platser. Det som kommer från näringslivet blir ren bonus, säger Thomas Strömberg.

Förra året sökte 3 600 ungdomar till 2 000 feriepraktikplatser. Den som bor i Örebro kommun och fyllt 15 år, gått ut nian, årskurs ett eller två på gymnasiet och inte hinner fylla 18 år före 1 augusti i år kan söka fram till 1 april. Det är inte först till kvarn som gäller.

– Nej, i första hand går platserna till de som inte haft feriepraktikplatser tidigare, säger Thomas Strömberg.

HÅKAN BÅGENVIK

Mer läsning

Annons