Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Svårt att informera alla skift samtidigt"

Unibakes sätt att informera personalen om veckans stora varsel har väckt starka reaktioner både hos anställda och utomstående.
– Om det är så att vi brustit i informationen, ska vi se över våra rutiner, säger vd Jonas Lindell.

Annons
Korvbrödsbagarn är ett av Europas största specialbagerier för korv- och hamburgerbröd.

I går kom beskedet att Lantmännen Unibake i Örebro varslar 62 anställda om uppsägning. Uppmärksamheten hamnade snabbt på hur ledningen informerat personalen om beskedet – en lapp ska ha satts upp på en anslagstavla medan de som jobbade natt fått reda på nedskärningen genom na.se. Facket, såväl som anställda och NA-läsare, har därefter kritiserat informationsgivningen i skarpa ordalag. ”Under all kritik”, ”Fegt” och ”Sorgligt” är några av kommentarerna.

Informerar vidare

Unibakes vd Jonas Lindell berättar att cheferna på varje avdelning och skift har fått information, för att kunna förmedla vidare till personalen och för att kunna svara på frågor, innan lappen sattes upp och beklagar hur varselinformationen har uppfattats.

– Det kan vara svårt att informera alla skift samtidigt men det är inte så att vi bara har satt upp en lapp. Om människor uppfattar det på det här sättet kan vi ha brustit i rutinerna, vilket jag i så fall beklagar, men det är ingenting jag kan säga säkert nu, förklarar han.

På fredagen skickade ledningen också ut personalinformation där de bland annat skriver att de är ”oerhört ledsna för att flera av våra medarbetare inte fått informationen om våra varsel på rätt sätt”

Rykten om bemanningsföretag

Just nu går det också flera rykten om att Unibake senare ska hyra in personalen från bemanningsföretag i stället – bland annat från ett bolag som ägs av en person i ledningen. Det sistnämnda tillbakavisas dock starkt av Jonas Lindell.

– Det stämmer inte alls. Jag känner inte till någon på företaget som har kopplingar till bemanningsföretag. Vi tittar däremot på bemanningsföretag som ett av flera alternativ framöver, säger han.

Mer läsning

Annons