Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tejpföretag fastnadeför Hallsberg

Posten, Ica och nu det norska dotterbolaget till Sto-Nor Industri A/S med säte i Halden. Hallsberg har hamnat i ett stim av företagsetab-leringar som offentliggjorts den senaste veckan.

Annons

– Vi välkomnar både små och stora företag. Ju större bredd, desto bättre, säger näringslivschefen Ingemar Jansson och tror att järnvägen är ett tungt vägande skäl till flera etableringar.

Varför flyttar då Sto-Nor Polymer Film AB till Hallsberg?

– Vi är ett litet dotterbolag med fyra anställda som gjort klart med ytterligare en medarbetare som börjar till årsskiftet i samband med flytten till Hallsberg. Till våren har vi för avsikt att anställa ytterligare en person, berättar platschefen Johan Larsson.

– Den största anledningen till att vi lämnar Järna i Södermanland för Hallsberg är att tre av oss bor i Örebro och Åsbro, vi kommer 17-18 mil närmare vårt norska moderbolag och vi hittade bra lokaler.

– Dessutom är det lättare att komma över kompetent personal i plastfilmsbranschen i Hallsberg, där det finns ett par liknande företag på nära håll, tillägger han.

Företaget utvecklar, producerar och marknadsför produkter främst till textil och konfektionsindustrin.

– Vi gör ”förseglingstejp” som tätar sömmarna i klädesplaggen. Vi producerar varorna i Sverige och lägger sedan upp lager i Shanghai, Hongkong och Vietnam där textilindustrin finns, berättar Johan Larsson.

När flyttar ni till Hallsberg?

– Som sämst ur vårt perspektiv sista mars nästa år, men vi hoppas kunna komma in i Volvos gamla lokaler tidigare, svarar han.

Mer läsning

Annons