Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Våga ta risker - skippa affärsplanen”

Nu är entreprenörsveckans föreläsningar i gång på allvar. Först ut var Camilla Ljunggren som uppmanade till att våga ta risker.

Annons
Camilla Ljunggren menade att alla kan bli entreprenörer.

Efter en minst sagt svag start på måndagen, med väldigt få besökare vid de föreläsningar som hölls då, är det i dag betydligt fler personer som hittat till City Konferens i Örebro och entreprenörskapsveckans program. Temat för dagen är Drivkraft.

Först ut på scenen var Camilla Ljunggren, vd för Business Challenge. Hon berättade om hur hennes väg till företagande och entreprenörskap startade redan på gymnasiet. När kunderna fortsatte att ringa även sedan gymnasiearbetet med företag var avslutat, insåg hon att hon behövde fortsätta. Plötsligt hade hon en order till Finland på 10 000 exemplar av sin produkt - och som hon lovat leverera på tre veckor.

– För att komma någonstans måste man ta risker. Du lär dig av dina misstag, sa Camilla Ljunggren, som tycker det är viktigare att jobba på än att ha en färdig affärsplan.

– Min inställning är att jag vill testa och se vad som händer. Det är viktigt att ha ett nätverk kring sig och att bygga upp nya kontakter när du får chansen.

Bakom entreprenörskapsveckan står bland annat Regionförbundet Örebro, Tillväxtverket, Länsstyrelsen och Jämför.

Under tisdagen ska även Elisabeth Thand Ringkvist, vd för Företagarna Sverige, tala. Onsdagens program innehåller bland annat besök av Richard Tellström, lektor på Restaurang- och hotellhögskolan Grythyttan / Örebro universitet, som berättar om hur hans egen forskning lett fram till den tv-serien Historieätarna, som nyss startat med en ny säsong.

Från tisdagens föreläsning på entreprenörskapsveckan.

Mer läsning

Annons