Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Würth går mot rekordår

Den tyska världskoncernen Würth med det svenska huvudkontoret, centrallagret och två butiker i Örebro går mot ett rekordår. Bolaget som säljer förbrukningsmaterial, verktyg och maskiner räknar med en tillväxt på tolv procent för år 2010, vilket innebär 475 miljoner kronor i omsättning och nytt försäljningsrekord.

Annons
Würth Svenska går mot ett rekordår, berättar vd Torbjörn Seger.

Dessutom planeras ett helt nytt huvudkontor, centrallager och butik vid Berglunda söder om Örebro. Alltså den byggstart som flyttades fram när finanskrisen var på ingående.

– Vi har en reserverad tomt vid Arver lastbilar där vi räknar med att börja bygga tidigt år 2012. Någon gång under 2013 går flyttlasset, säger Torbjörn Seger, vd Würth Svenska AB.

Några nyanställningar?

– Vi har ökat lite i Örebro, men kanske rör det sig om fem tjänster under nästa år på lager, kontor och försäljning. Totalt finns cirka 80 av våra 315 anställda i Örebro.

– Men i hela Sverige ska vi i år anställa 40 personer med säljnära befattningar. Och nästa år skulle jag tro att det blir åtminstone 30 nya arbetstillfällen, svarar Torbjörn Seger.

Würth Svenska har som långsiktigt mål att vara en butikskedja som täcker hela Sverige. Målsättningen är en tillväxttakt på 20 procent. Det senaste kvartalet stannade tillväxten på 16,2 procent.

– Det är klart realistiskt. Vi har ett betydligt större kundunderlag i dag och vi har investerat stora pengar i kundnära aktiviteter de senaste åren. Det är nu vi börjar se resultatet av dessa satsningar, säger Torbjörn Seger.

När året är slut finns det 20 butiker runt om i landet. För 2011 planeras ytterligare fyra butiker, varav två norrut.

– Vi har sagt att vi ska öppna fyra butiker om året från 2011, men var kan jag inte avslöja, säger Torbjörn Seger.

Mer läsning

Annons