Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näringslivsordförande på besök

Leif Östling, nyutnämnd ordförande för Svenskt Näringsliv, deltog under VIP-kvällen med Åsbro näringsliv där flera passade på att få några egna ord med honom.

Han beskrivs som en av Sveriges mest framgångsrika företagasledare, efter bland annat 20 år som vd för Scania. Efter måndagskvällen ute vid Lerbäcks teater är han fylld av lovord:

– Ett fantastiskt ställe och en fin kväll. Något av det bästa med den roll jag nu har, är att jag får komma ut och träffa så många engagerade företagare.

Vad tycker du utmärker företagsklimatet i Sydnärke?

– De gamla anorna av småföretagarkultur är fortfarande märkbar. Det finns en stor mångfald av små och medelstora företag inom allt från handel och logistik. Hela Örebroregionen har även fått en kunskapsboost framåt efter universitetets tillkomst.

Vad är de största utmaningarna framåt?

– Allmänt kan sägas att varje företag som vill växa internationellt alltid först måste börja med en nära kontakt med det lokala samhället. Digitaliseringen går väldigt fort. Det innebär bland annat att den information som tidigare låg i chefens makt, nu ofta finns att få tag på oavsett. Och ju yngre du är, ju mer information snappar du ofta upp på sociala medier med flera platser, vilket gör att de äldre får svårare att hänga med.