Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näringsministern besökte Maxidoor i Frövi

När närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) besökte Örebro län på onsdagen stod ett besök på företaget Maxidoor i Frövi först i kalendern.

– Här tillverkar vi nästa generation av celldörrar. De kan öppnas åt båda håll och de ska levereras till Kumla eller till Hall, berättade Jens Gustafsson, vd på Maxidoor i Frövi.

Maxidoor tillverkar säkerhetsdörrar och stålpartier, främst för den svenska marknaden.

På förmiddagen hade företaget besök av näringsministern. Med på besöket var också Irja Gustavsson (S), ordförande i kommunstyrelsen i Lindesbergs kommun, Carina Oskarsson, S-ombudsman samt Oskar Magnusson från näringsdepartementet.

Vid ministerbesöket i Frövi diskuterades frågor som hur industrin kan rekrytera rätt kompetens till sina arbetsplatser och betydelsen av att utbildningar och arbetsmarknadens behov av kompetens matchas.

Jens Gustafsson är med som närinslivsrepresentant i kommunens kompetensråd och han berättade om hur man i kommunen jobbar med just kompetensförsörjningsfrågorna.

Mikael Damberg fick en guidad rundtur på Maxidoor. Företaget har cirka 50 anställda, man jobbar i två-skift och företaget omsätter mellan 60-80 miljoner kronor årligen.

– Det är roligt att få besöka en kommun där det finns framtidstro och att få höra om de investeringar som gjorts på Maxidoor och att få höra om den nischade väg som företaget har satsat på, sade Mikael Damberg.

Ministern betonade också vikten av matchning mellan utbildning och efterfrågan på kompetens.

Övrigt i Dambergs program på onsdagen var ett besök på företaget Transfer Galaxy i Örebro samt medverkan i Swedish entrepreneurship summit 2017 på Örebro slott.