Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

#NAskola: Bibliotek glöms ofta bort 

Alla skolor måste ha ett skolbibliotek. Hur de ska se ut råder det delade meningar om.– Vad är ett skolbibliotek? Ett rum med böcker? Det räcker inte, säger barn och ungdomsbibliotekarien Kajsa Fex Fritz.

Kajsa Fex Fritz som arbetar på stadsbiblioteket men har arbetat som skolbibliotekarie i tio år, anser att det är lätt att frågan om skolbibliotek ramlar mellan stolarna.

– Skolinspektionen har verktygen, men är inte så aktiva att peka på brister. Kanske känner de att de har annat som de måste prioritera först. Samtidigt leder det till att frågan marginaliseras och inte tas tag i, säger Kajsa Fex Fritz.

Hon ställer sig kritisk till hur skolbiblioteksfrågan lösts i Örebro på vissa håll.

– Jag tycker att det finns skolor i Örebro som inte har regelrätta skolbibliotek och bemanningen av biblioteken är ytterligare ett frågetecken, säger Kajsa.

Gör din röst hörd! Är det viktigt med skolbibliotek? Kommentera under artikeln eller på sociala medier under hashtaggen #NAskola Klicka här för att komma till NA:s live-fönster om #NAskola 

Läs hela reportaget i måndagens NA, papperstidningen, som du även kan köpa här nedan som e-tidning!