Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nasr gjorde 103 varv inför Marcus debut: "Bra betyg för teamet"

När försäsongens sista formel 1-tester inleddes på tisdagen hade Sauber för första gången sin nya bil på plats.

Marcus Ericssons brasilianske stallkompis Felipe Nasr avverkade 103 varv runt Circuit de Catalunya-banan i Barcelona och var nöjd med dagens nionde bästa varvtid.

– Första intrycket var ganska bra, det kändes som ett steg framåt jämfört med förra året i fråga om chassi, motor och växellåda, sa Nasr till F1:s officiella hemsida och fortsatte:

– Motorn överraskade genom att körbarheten var bättre än förra året. Ja, svaret från motorn var mer progressiv och konsekvent och svarade bättre på alla varvtal. Men det är fortfarande tidigt att dra slutsatser. Vi måste ge dem tid att utveckla bilen, att få till setupen och vi har inte testat så många mekaniska förändringar än.

Eje Elgh, personliga rådgivare åt Ericsson och dessutom expertkommentator i Viasat, är också positiv efter första testerna av den nya bilen, men slänger även in en brasklapp.

– Vi kan slå fast direkt att det var inga större tekniska problem, och det är ju ett bra betyg för teamet. Med tanke på att det varit väldigt stressigt på slutet tycker jag att det är väldigt bra att gå igenom en hel dag med över 100 varv utan några stora tekniska problem. Det tar de med sig som en styrka. Sedan är det svårt att precisera potentialen i bilen. Jag tror det fortfarande är mycket jobb att göra för att hitta prestanda, säger han i Viasats F1-magasin, och fortsätter:

– Bilen är väldigt snabb rakt fram, och det är alltid bra att vara snabb i slutet av rakan, men samtidigt är det lite oroväckande att Nasr var snabbast eller näst snabbast i samtliga fyra mätpunkter, för det kan naturligtvis betyda att bilen inte genererar tillräckligt med downforce, och då kommer det att bli tufft. Jag var ute och tittade lite i kurva tre, den långa snabba högern, och där var det stora lyft när Saubern kom.

I morgon, onsdag, är det för första gången dags för Ericsson att ta plats bakom ratten på sin Sauber C35, som årets bilmodell heter. Testet avslutas på fredag. Säsongspremiären körs i Australien om två veckor.