Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nationaldagen firas vid Örebro slott – NA livesänder: ”Vi tar nationaldagsfirandet till örebroarna”

På lördag är det nationaldagen och som vanligt firas högtiden vid Örebro slott. Landshövding Maria Larsson kommer att hålla tal och fyra föreningar tar emot fanor av hemvärnet. NA direktsänder hela arrangemanget, med start klockan 8.00.

Nationaldagen är här igen och klockan åtta på lördag morgon hissas den svenska flaggan traditionsenligt vid Örebro slott. Nationalsången kommer att framföras av en körkvartett, ackompanjerad av två trumpeter.

Därefter kommer Maria Larsson att hålla ett högtidstal. Fanor kommer att delas ut till fyra föreningar. De är Bofors gymnastikförening, Det lysande sällskapet Örebro - par Bricole, Järnboås bygdegårdsförening och Karlskoga Innebandyförening. Johan Boo från Försvarsmakten är ceremonimästare.

Programmet avslutas med att alla sjunger ”Den blomstertid nu kommer”, följt av en trumpetfanfar.

NA livesänder hela programmet.

– I coronatider är det bra om vi håller liv i traditionerna. Nationaldagen är en tradition som firas på olika sätt och vi har sagt att vi ska livesända högtiden. Landshövdingen håller tal på morgonen. Vi är där och sänder live så att alla kan se det, säger Anders Nilsson, NA:s chefredaktör, och fortsätter:

– När örebroarna inte kan vara närvarande tar vi nationaldagsfirandet till örebroarna via na.se.

Sändningen kommer inte att vara plusmärkt på na.se. Den är alltså öppen för alla att ta del av.