Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Naturdag med träd i centrum i Tivedstorp

En naturdag med träd i fokus. Det arrangerades i dag söndag i Tivedstorp.

Naturskyddsföreningen i Askersund arrangerade på söndagen en skogsvandring och de byggde bioholkar i Tivedstorp.

– Min tanke med dagen är att man efter att ha varit här ska gå hem och titta på vilket som är ens eget favoritträd. Man ser ibland inte alla träd för skogen, säger Anita Karlsson från Naturskyddsföreningen.

Hon hade även med sig ett släktträd från Åboholm som hon hade målat upp. Tanken är att andra som känner igen släkten ska få fortsätta att fylla i trädet.

– Släktträdet startar med Per-Erik och Kajsa från Åboholm. Släktträdet ska få hänga här i Tivedstorp under sommaren så får folk rita vidare, säger Anita Karlsson.

Biodlare Ruben Ahnér var på plats och visade hur man sköter bin och Sonja Strömkvist visade sina målningar och skulpturer av olika träds knoppar.

I kaffestugan serverade syskonen Szanto mat till livemusik. De började att arrendera Tivedstorp förra året.

– Vi är väldigt nöjda med förra året. Då provade vi olika koncept. I år kommer vi att satsa på luncher och olika pubkvällar med mycket livemusik. Det kommer även i sommar att bli en slåtterkurs, en tovningskurs och en gärdsgårdskurs. Det känns kul att köra i gång en ny säsong, säger Lisa Szanto en av arrendatorerna.