Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Naturens hus

När man sitter inne i huset med sina glasfasader, omgivet av en vattenpark, är det nästan omöjligt att tänka sig att detta var en gammal oljehamn för bara några decennier sedan.Synd bara att salladsbuffén är det bästa de serverar när vi äter lunch på Naturens hus.

Vi är där en septemberdag när solen strålar från himlen. Omgivningarna är som vackrast och solen blänker i den lilla vattenspegeln utanför huset. Den här varma hösten sitter ganska många av gästerna ute och äter sin lunch. Men vi sitter kvar inne och njuter av utsikten genom de stora fönstren.

För Naturens hus lockar fortfarande mycket folk. Just den här dagen är de flesta lite äldre, pensionärer. Kanske är det lite för långt för en vanlig jobblunch ändå?

Men trots att det är gott om folk flyter kön på snabbt, och sallad och bröd fylls på snabbt när faten töms.

Flera av oss har varit på Naturens hus och ätit tidigare, både på kvällstid och till lunch. Därför vet vi redan från början att kvaliteten kan skifta en smula.

Så är det den här gången också.

Det lilla men smakliga salladsbordet som inleder lunchen är riktigt bra. En grönsallad med god dressing, en quionablandning som slår det mesta i fräschör.

Brödet är saftigt och gott med fin yta och vi tar om av färskosten flera gånger.

Men varmrätterna är inte lika självklara. Naturens hus har samma meny hela veckan. Den här veckan är det en soppa, en fiskrätt och en sallad.

Jordärtsskockssoppan är krämig

och har lagom sälta. Flarnen av rostad parmaskinka guppar vackert omkring på toppen, utspridda som mörka stjärnor över en ljus himmel.

Fiskgrytan innehåller både

stora laxbitar och kräftstjärtar, och fonden doftar gott. Det serveras ris till och man blir mätt. Men så mycket mer är det inte.

Pastasalladen serveras med salami och mozzarella. Men det tar en stund tills vi förstår varför den inte smakar så gott som den borde – den smakar kylskåp, lite ofräscht. Eftersom det är samma meny veckan igenom får vi för oss att den vilat någon dag eller två i kylskåpet.

Till slut hämtar vi dressingen från salladsbordet och piggar upp pastasalladen. Det blir bättre, men ger ett litet nonchalant intryck: häll upp lite dressing i en skål och skicka med salladen så att jag förstår att den behöver lite förstärkning i så fall.

Kaffe på maten ingår i priset, som ligger på 89 för soppan och 99 för resten av varmrätterna.

Och vi kommer inte ifrån att även om omgivningarna är fantastiska nere vid Naturens hus, och man kanske till och med kan sträcka ut lunchen så den rymmer en promenad neråt Hjälmaren, så vill vi ha lite bättre mat för de pengarna.

Och en liten kaka till kaffet.

Omdöme Naturens Hus

Adress: Oljevägen 15

Pris: 89 kronor för en soppa, 99 för en husman

Service: 3,25Trots lång kö går det fort, logistiken fungerar och faten på salladsbordet fylls på i snabb takt.

Meny: 2,75Samma hela veckan, och det är lite trist. Särskilt när vi misstänker att pastasalladen med salami stått flera dagar i kylskåpet.

Smak: 3,25Salladsbordet som vi tar av till förrätten är mycket bra, men varmrätterna varierar för mycket i kvalitet.

Extra: 4De vackra omgivningarna drar upp poängen, vattenparken är så vacker i september och de stora fönstren släpper in naturen i matsalen. Och ett extra plus för den goda färskosten på salladsbordet.

Testresultat

Brödernas restaurang: 18,5

Ingeborgs: 18,25

Wongs: 17,75

Wobbler: 15,75

Rosengrens skafferi: 13,75

Naturens Hus: 13,5

Khana Khazana: 13,0

Stora Örebro: 12,25

Livin: 12,0

Rosalis: 11,75

Café Pluto: 11,0