Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Naturens känsla får pengar

Kommunen får ytterligare 80 000 kronor beviljat i bidrag till projektet Naturens känsla. En andra etapp är nu avslutad och invigning av naturstigen Hänglands-tjärn är att vänta.

Naturvårdsprojektets första del startade redan 2005 och en andra del har utvecklat grundidén att få fler människor att uppleva naturen. Tanken är att skapa en ökad naturkänsla och därigenom öka människors varsamhet.

I de båda projektdelarna av Naturens känsla har flera så kallade gröna föreningar varit knutna. I den första delen utbildades naturvärdar, framställdes en mind-

re guide för naturplatser i kommunen och påbörjades arbetet att utveckla en naturstig vid Hänglands-tjärn, norr om Sävsjön.

I den andra projektdelen har arbetet vid Hänglands-tjärn slutförts samt en mininaturstig för barn skapats vid Lindholmstorpet i Hällefors.

Länsstyrelsen bidrog med drygt 64 000 kronor till första delen som totalt kostade 128 700 kronor. Den andra delen har kostat totalt närmare 419 500 kronor plus Skogsstyrelsens kostnader på 380 000 kronor. Till andra delen av projektet har länsstyrelsen tidigare beviljat 100 000 kronor och ger nu klartecken till ytterligare 80 000.

– Vi är stolta över det som gjorts i projekten, men utan föreningarna har det inte varit möjligt. De besitter mycket värdefull kunskap, säger projektledare Marina Nilsdotter-Werdin.

Genom projektet har kontakter knutits mellan föreningar, kommun och även länsstyrelsen som Nilsdotter-Werdin tror kan vara av nytta även i framtiden.

I maj räknar hon med att man tillsammans med alla samarbetspartners ska kunna genomföra en invigning av naturstigen vid Hänglandstjärn.