Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Naturkonst och skuggbilder

Naturmålningar och skuggbilder. Det visas nu i konsthallen vid hamntorget i Askersund.

Just nu visar Ann-Charlotte Svensson och Maud Andersson sina målningar i Konsthallen.

– Jag visar skuggbilder och min utställning kallar jag för ”Skuggbilder och maskrosbarn”. När jag målar utgår ifrån mig själv och vad jag ser i samhället. Det handlar om att växa igenom motgångar, säger Ann-Charlotte Svensson, egenföretagare från Hammar.

Med hjälp av skuggbilderna vill hon få gå i gång ett samtal om hälsa och ohälsa. Enligt Ann-Charlotte Svensson är den psykiska ohälsan är hög bland både vuxna och barn i dag och det är något som hon anser att det bör arbetas med.

Flera av skuggmålningarna har Ann-Charlott Svensson skapat under sommaren och hon har utgått från sig själv.

– Jag är ett maskrosbarn. När man har gjort resan så kommer kraften. Man ska inte blunda för sina motgångar utan det finna något att jobba för.

På andra sidan av konsthallen ställer Maud Andersson ut sina målningar. Det är färgglada akvareller, oljemålningar och bivaxmålningar.

– Oftast får jag inspiration när jag är ute och går. Då tar jag ett foto, som jag sedan målar av. Jag hittar också inspiration från mina vandringsresor som jag har gjort vartannat år, säger Maud Andersson, som tidigare arbetade som lågstadielärare, men numera är pensionär.

Flera av Maud Anderssons målningar är färgglada och föreställer naturen.

– Jag tycker om mycket färg. Jag fastnar ofta för sådant som är mycket färgglatt, säger Maud Andersson, som till vardags bor i Västerås, men har sommarhus i Askersund.

Ann-Charlotte Svensson och Maud Anderssons målningar visas till och med den 3 september.