Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NBV:s lokalkontor är stängda

NBV:s lokalkontor i Laxå har stängt. Anledningen är att administrationen har centraliserats till Örebro.

Annons

Vid årsskiftet stängdes NBV:s, Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet, kontor i Laxå, Karlskoga och Nora. Två personer sades upp.

Anledningen till att kontoren stängdes var att administrationen centraliserades till Örebro.

– Vi har fått minskade stöd från staten och från kommunerna. Totalt är det cirka 1,5 miljoner mindre pengar vi får. Det är därför vi tvingas att säga upp kontoren i Laxå, Karlskoga och Nora, säger Stefan Lahall, verksamhetschef för NBV i Örebro län.

Planen framöver för NBV är att försöka samarbeta mer med medlemsorganisationerna som NTO och Blå bandsrörelsen.

– Vi ska växa tillsammans med medlemsorganisationerna på de olika orterna i länet för att skapa mer verksamhet, säger Stefan Lahall.

Maud Pettersson var en av personerna som sades upp. Hon arbetade som konsulent för NBV i Laxå i 15 år.

–  Det känns konstigt att NBV inte längre har ett lokalkontor. Jag tror att man tappar kontakten med människor om man inte finns på plats på orten. Vi kommer nog att förlora nyskapade verksamheter, säger Maud Pettersson.

NBV kommer att ha kvar lokalerna vid E20 fram till den sista juli i år. Därefter får studiecirklar som är igång att flyttas till andra lokaler.

Affärsverksamheten Hantverket som idag hyr lokaler av NBV är på jakt efter en ny lokal.

– Det bästa vore om vi fick hyra en lokal på Bergsfästet. Dit går människor och ser på bio, teater och dansar, säger Ingegerd Magnusson, som är en av de lokala hantverkarna som driver Hantverket, som startades igång i samarbete med NBV.

Enligt Stefan Lahall så pågår det diskussioner med IOGT-NTO, som äger Bergfästet i Laxå, om NBV:s verksamheter ska få husera där.

Annons