Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till konstsnö i Markaspåret

Det blir ingen konstsnöanläggning för längdskidåkning i Markaspåret. På tisdagen beslutade fritidsnämnden att avslå en förfrågan om det från Örebro läns skidförbund.

Det finns en anläggning för konstsnötillverkning i Ånnaboda som inte används. Det är den som Örebro Läns skidförbund vill använda i Markaspåret. Tanken var att det skulle bli en slinga på 800 meter.

– Det betyder enormt mycket för skidsporten i Örebro att ha en anläggning nära och lättillgänglig, framför allt för ungdomar, sade Pär Dudal, ungdomsansvarig på Örebro läns skidförbund, till NA för en tid sedan.

Kommunens tjänstemän hade däremot föreslagit politikerna i nämnden att avslå förfrågan.

Ett avslag motiveras med hänvisning till att projektet är svårt att kostnadsberäkna och att det finns stora risker för att det skulle bli en kostsam historia för kommunen.

– Det är en god idé, och det är naturligtvis roligt att kunna bevilja goda idéer, men just nu är det inte läge att göra det. Det finns inte det ekonomiska utrymmet, säger Jonas Håård (S), ordförande i fritidsnämnden.

Vad som ska hända med den gamla snökanonanläggningen i Ånnaboda är inte helt klart. Troligtvis kommer kommunen att försöka sälja den.