Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nerikes Allehanda är Årets dagstidning: "Vi är nog lite chockade allihop"

Nerikes Allehanda utsågs under tisdagen till Årets dagstidning 2017 av Tidningsutgivarna.
– Det är helt fantastiskt, det är underbart! Det belönar ju verkligen helheten i mediehuset, jublar NA:s chefredaktör Anders Nilsson.

Glädjen i rösten går inte att ta miste på. Tillsammans med ett tjugotal medarbetare från NA fick Anders Nilsson under tisdagskvällen ta emot Tidningsutgivarnas helhetspris Årets dagstidning 2017 av prisutdelaren Niklas Strömstedt.

– Det var en otrolig känsla att gå upp på scen inför hela branschen. Jag är oerhört hedrad och hela NA ska känna att det här är ett kollektivt pris. Det är verkligen viktigt, det är ett pris för alla som jobbar på NA och det är himla skönt att NA har fått det, säger Anders Nilsson.

Hur är stämningen bland NA:s anställda på plats?

– Det är ju en otrolig stämning, vi är nog lite chockade allihop.

Anders Nilsson tror att priset kan betyda mycket för de anställda på NA.

– Det stärker vårt arbete och visar att vi ligger rätt. Vi ligger i framkant i mycket med det digitala arbete som vi gör, till exempel har vår plussatsning gått väldigt bra.

Han lyfter fram att priset belönar helheten i tidningshuset.

– Vi gör ett bra resultat ekonomiskt, har bra annonsförsäljning och gör ett mycket bra innehåll där vi granskar och påvisar saker i samhället som inte fungerar.

Som motivering till vinnaren av Årets dagstidning 2017 angavs bland annat att ”Utrikesbevakning, granskning, politisk debatt och kvarterskoll visar bredden i en lönsam affär. Årets Dagstidning 2017 tar aktiv del i lokalsamhället och förmår nyttja alla sina styrkor i kontakten med marknaden och blir en influencer i sin breda målgrupp”.

Förutom NA var Västerbottens-Kuriren och Dagens Nyheter nominerade till priset, som 163 dagstidningar konkurrerar om. Nerikes Allehanda var även nominerad som årets redaktion, men fick där se sig besegrad av Västerbottens-Kuriren. Mittmedia, som äger NA, vann priset Årets affär.

– Vi har vunnit de två viktigaste priserna – Årets dagstidning och Årets affär, konstaterar Per Bowallius, Mittmedias vd, efter prisutdelningen.

Så här reagerade NA:s medarbetare när Niklas Strömstedt berättade att NA är Årets dagstidning 2017.