Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NHL-spelaren ambassadör för Blodomloppet

Till vardags spelar Carl Gunnarsson NHL-hockey med St Louis Blues.
I år är han också ambassadör för Blodomloppet i Örebro.

Annons

Carl Gunnarsson är fostrad i Örebro och har HC Örebro som moderklubb innan flyttlasset gick till Linköping inför hockeygymnasiet. Väl där blev han också en SHL-spelare innan han 2009 flyttade till NHL och Toronto Maple Leafs.

Sedan 2014 tillhör han St Louis Blues där han inför förra säsongen skrev på ett treårskontrakt värt cirka 73 miljoner kronor.

Men trots framgången glömmer inte 31-åringen sina rötter. När IF Start meddelade vem som blir årets ambassadör för Blodomloppet så handlade det om Carl Gunnarsson. Förra året var det cykelstjärnan Emilia Fahlin som var ambassadör.

St Louis Blues är mitt inne i jakten på en plats i Stanley Cup-slutspelet och har två matcher kvar i skrivande stund. En poäng skiljer till Colorado som just nu har den sista slutspelsplatsen. Men Blues får jaga utan Carl Gunnarsson vars säsong är förstörd på grund av den korsbandsskada han ådrog sig i matchen mot Vancouver för drygt en vecka sedan. Skadan kräver operation och Gunnarsson blir borta minst ett halvår.

LÄS OCKSÅ: Örebrosonens mardröm i nattens NHL – slet av korsbandet