Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Niang med ÖSK till Finland

Provspelande anfallaren Mame Niang får en förlängd chans att bevisa sin klass för ÖSK. I morgon reser han med laget till en miniturnering i Finland.
– Han är så intressant att jag också vill se honom i matchsituation, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström.

Senegalesen Mame Niang gjorde sin första provträning med ÖSK på tisdagen. Ursprungligen var det tänkt att han skulle få ett besked om sin framtid redan i dag, torsdag. Men när ÖSK i morgon bitti reser till finska Seinäjoki för matcher mot AIK och Tampere får alltså Mame Niang följa med.

– Det är väldigt svårt att hinna bilda sig en uppfattning på bara några dagar. Jag vill därför helst vänta mig med att uttala mig om hans kvaliteter, säger Sixten Boström.

– Men är så intressant att jag vill se honom i matchsituationer också. Och jag får två chanser nu till helgen. Därför åker han med oss.

Anttonen skadad igen

ÖSK åker med en trupp på 20 spelare till Finland. Bland dem återfinns tidigare skadade spelare som Tommy Wirtanen och Magnus Kihlberg. Däremot stannar sju spelare kvar i Örebro. Dessa är Patrik Anttonen (skadad fot), Robin Staaf (skadad höft), Michael Jidsjö (skadat knä), Edvin Möller (sjuk), Gustaf Lundholm (skadad), Simon Leonidsson (skadad) och Oskar Johansson (skadad).

Patrik Anttonen skadade foten i årets första träningsmatch mot Åtvidaberg. Därmed har han på nytt drabbats av en strulig försäsong.

– Jag är övertygad om att han kommer tillbaka eftersom han är lätttränad och rutinerad. Men jag tycker synd om honom, det hade varit så kul att se hur långt Patrik kunde nå om han fick en längre träningsperiod i kroppen utan att störas av skador, säger Sixten Boström.

ÖSK möter AIK i morgon, fredag klockan 19.00 svensk tid. På söndag är det match mot finska Tampere, avspark klockan 11.00 svensk tid.

NA-sporten är på plats hela veckoslutet för att följa turneringen i papperstidningen och i webb-tv på na.se.