Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nick fortsätter spåra vindsfynd

Neil Schusterman Eric ElfmanEdisons källare(Accelerati-trilogin) del IIÖversättning: Jan RishedenRabén Sjögren

Från 10 år. Frågan är om Nick fattar vilket motstånd han kämpar mot. När hans pappa flyttade in i huset de nu bor i, upptäckte Nick en lång rad konstiga föremål på husets vind. En brödrost, en kamera, en bandspelare. Ja, hela vinden är fylld till bristningsgränsen av vad Nick inledningsvis tror är gammalt skrot. Men så fel det ska visa sig att han har.

Ta bara en sådan sak som den där baseboll-handsken. Med den i näven fångar hans lillebror de värsta lyrorna. Han som aldrig tidigare fångat någonting. Ända tills meteoriterna börjar dugga tätt omkring honom. Småsten från rymden. Det är ju sjukt. Ungefär här fattar Nick att någonting inte står rätt till. Vilka krafter är satta i omlopp?

Edisons källare är andra delen i denna fantastiska serie, och till stor del handlar den om hur Nick tillsammans med sina kompisar försöker samla rätt på alla föremålen igen. Några får de till skänks, eftersom föremålens nya ägare inte förstår sig på dem. I några fall har föremålen varit upphov till olyckor, de förefaller helt enkelt bringa otur. Andra föremål måste Nick köpa tillbaka, om han lyckas spåra dem. För flera personer är ute efter dem. Den hemliga Accelerati- sällskapet är hans värsta fiende.

Klanens ledare är den självsäkre doktor Jorgenson, och det är han som hotar att stjäla dem vid inte mindre än två tillfällen. Tur då att Nick kan försvara sig, han tar delar av maskinerna och använder som vapen. Lycka att en tredje del är att vänta!