Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Niggli på pallen igen – leder totalt

Tredje etappen – tredje pallplatsen. Pensionerade Simone Niggli fortsätter att dominera O-ringen.

Nej, det märks inte att det är snart två år sedan 23-faldiga världsmästaren Simone Niggli pensionerade sig från det schweiziska landslaget och därmed även från internationella mästerskap.

Världens bästa orienterare någonsin, som tävlar för Hallsbergs- och Kumlaklubben OK Tisaren, fortsätter nämligen att dominera O-ringen, världens största orienteringstävling.

Efter att ha vunnit båda de första etapperna tog Niggli på tisdagen en andraplats, bara fyra sekunder bakom norskan Anne M Hausken Nordberg, på den tredje etappen, en sprint på drygt 13 minuter. Niggli har därmed alltjämt nänstan fyra minuters ledning i sammandraget (den minskade från 3.58 till 3.54). Svenska VM-löparen och regerande medeldistansvärldsmästaren Annika Billstam, sjua på tisdagen, är trea i totalen men nästan fem minuter bakom.

Tisaren Marion Aebi tog en finfin tiondeplats på tisdagen, bara minuten bakom Hausken Nordberg och Niggli, efter att ha varit 29:a och 42:a på de båda inledande etapperna. Avancerade därmed till 32:a plats i sammandraget.

I herrklassen höll långdistansspecialisten Filip Dahlgren ihop det bra över sprinten, och slutade elva, 47 sekunder bakom segraren Emil Svensk. Dahlgren behåller därmed fjärdeplatsen i sammandraget, som alltjämt toppas av William Lind. Lind blev bara 32:a på tisdagens sprint, men tappade ändå bara 26 sekunder på Dahlgren som nu är 4.50 bakom.