Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nilsson slutar som Kif-tränare

Det blir ingen fortsättning för Rickard Nilsson som tränare i Kif Örebro. Det meddelades under tisdagskvällen.– Jag har varit här i fyra år och jag tror att det kanske är bra att byta, säger Nilsson till NA.

Nilsson hade tränat Karslunds herrar, innan han 2012 tog över damallsvenska Kif Örebro. Det blev en tuff första säsong där Kif lyckades klara sig kvar i serien med endast tre poäng till godo på Djurgården under strecket. Samtidigt brottades klubben med en ekonomisk kris och det var ett tag osäkert om ens klubben skulle kunna genomföra säsongen. Det slutade med att kommunen fick gå in och rädda föreningen.

Och efter att ha klarat av det första tuffa året har resterande tid i Kif Örebro blivit rena sannsagan för Rickard Nilsson. 2013 slutade med en stark sjätteplats, tvärtemot vad många hade förutspått på förhand.

2014 skulle bli det mest lyckosamma året i Kif för Rickard Nilsson. Klubben lyckades etablera sig i toppen och slutade till sist tvåa bakom Rosengård, vilket säkrade en Champions league-plats.

Framgångarna ledde till att Nilsson på fotbollsgalan förra året utsågs till bäste tränare på damsidan. Han var nominerad även säsongen innan.

Den nuvarande säsongen har blivit aningen tuffare med spelare som lämnat, exempelvis stjärnan Lisa Dahlkvist, och skador på nyckelspelare som Hanna Folkesson och Kif är just nu sexa i tabellen.

Nästa säsong kommer laget att tränas av någon annan än Rickard Nilsson. För under tisdagskvällen meddelades det alltså att han gjort sitt i klubben.

– Jag har varit här i fyra år och jag tror att det kanske är bra att byta. Men det var inget lätt beslut. Visst har det varit ett tufft jobb, men ändå fantastiskt roligt att få jobba med det här laget och alla spelare.

Det fanns en möjlighet till att förlänga kontraktet med ytterligare ett år, men Nilsson väljer själv att lämna vid årsskiftet.

– Vi har haft förmånen att ha en av Sveriges bästa tränare i damallsvenskan i föreningen under fyra år, säger Charlotta Nordenberg, ordförande i Kif Örebro i ett pressmeddelande.

– Vi önskar honom all lycka till framöver.

Tre matcher återstår av damallsvenskan. För Kifs del väntar hemmamatch mot Piteå på torsdag. Nästa vecka reser laget till Thessaloniki för sextondelsfinal i Champions league.

Läs mer i onsdagens NA, papperstidningen! Den kan du även köpa som e-tidning!

NA kommer dessutom att vara på plats i Thessaloniki nästa vecka för Kif Örebros sextondelsfinal mot PAOK. I papperstidningen och på na.se kommer du kunna få ta del av Kifs Champions league-äventyr.