Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nkili: "Kämpade mig genom smärtan"

Skadorna fortsätter att skörda sina offer i ÖSK.
Trots det tog laget tre nya friska poäng.
– Jag fick kämpa mig genom smärtan, säger Ayanda Nkili med lindat knä.

Lagkaptenen Magnus Wikström, som lider av en lårskada, tvingades kasta in handduken på den förberedande matchvärmningen. Det gjorde att ÖSK i sista stund tvingades ändra i den tilltänkta startelvan.

Ayanda Nkili flyttade ner från mittfältet och bildade mittlås med Erik Moberg, för dagen lagkapten i ÖSK. Som defensiv mittfältare tog Sam Mensah Nkilis plats och gjorde en godkänd allsvensk debut från start.

"Irriterad i knät"Efter segern mot Mjällby, och ÖSK:s andra raka vinst i den allsvenska comebacken, grimaserade Nkili i omklädningsrummet.

– Jag är lite irriterad i knät och det påverkar hela benet. I rörelse gör det ganska ont, men jag kunde i alla fall spela klart, säger Nkili.

Kom smärtan under matchen?

– Nej, jag kände så före också. Det gällde att kämpa mig genom smärtan.

Skön start på säsongen poängmässigt?

– Verkligen. Oavsett vilket lag vi möter så ska vi vinna hemma. Därför var den här segern extra viktig.

Hur var det att plötsligt spela mittback?

– Jag har varit förbered eftersom jag visste att det kunde ske. När jag fick beskedet på värmningen gjorde jag det bästa av situationen, säger ÖSK:s mest anpassningsbara spelare.