Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nkili nära värvas av ÖSK

Patrik Anttonen erbjuds inget nytt kontrakt med ÖSK. Mer ersättaren på högerbackspositionen är på väg in: 22-årige sydafrikanen Ayanda Nkili från IFK Hässleholm.

– Är han inte helt hundra klar, så är det väldigt nära i alla fall, säger Hässleholms tränare Bo Nilsson till NA.

Ayanda Nkili kommer ursprungligen från fotbollsakademien Stars of Africa i Johannesburg. Där upptäcktes han av Bosse Nilsson, den förre Degerforstränaren, som ett par gånger om året besöker akademien i Sydafrika.

Provspelade i oktoberNilsson plockade Nkili till Hässleholm där han spelat division 3-fotboll i två säsonger. Nkili har även testats av Malmö FF, Helsingborg och Trelleborg.

I slutet av oktober provspelade Nkili för ÖSK i en U21-match på Behrn arena. Gästande Hammarby vann med 2–0 men Nkili, som bildade mittbackspar med unge Anton Westerlund, fick goda vitsord efteråt av ÖSK:s lagledning och erbjöds ett kontrakt. Nyligen var Nkili med på ÖSK:s säsongsavslutning på sportbaren O’Learys.

Jämförs med RijkaardBosse Nilsson, som tidigare tränat Helsingborg ihop med den nuvarande ÖSK-tränaren Peo Ljung, jämför Nkili med den förre holländske storspelaren Frank Rijkaard.

– En kraftfull och allroundkunnig spelare, med bra teknik som kan spela innerback, ytterback eller centralt på mittfältet, säger Nilsson.

I ÖSK är han i första hand tilltänkt som högerback.

– Han kan spela på båda sidor, men är mer högerfotad än vänsterfotad och har mest spelat till höger, säger Bosse Nilsson.