Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nkili om det nya samarbetet i mitten

ÖSK:s mångsidige Ayanda Nkili lämnade Landskrona IP som segrare. Och med en isblåsa runt vänster knä.
- Äh, det är ingen fara. Jag fick bara en liten smäll, säger mittbacken för dagen.

Sydafrikanen Nkili har varvat mellan mittfält och backlinje. Mot Landskrona fick han bilda mittlås tillsammans med Christoffer Wiktorsson som gjorde säsongsdebut från start. Duon skötte uppgiften i princip prickfritt.

- Visst var det första matchen tillsammans, men vi har ju alltid tränat ihop. Då är det enkelt att spela bra, förklarar Ayanda Nkili efteråt.

Själv ger han insatsen lite blygsamt betyget ”okej”.

- Det gick väl bra långa stunder. Men mot slutet när Landskrona satsade på långa bollar in mot straffområdet hade vi det ganska svårt, beskriver han.

Hur gick det att samarbete muntligt under matchen med Wiktorsson?- Vi använde lite enkel engelska för att komma rätt. Och lite svenska har jag lärt mig. ”Höger, vänster” kan jag ropa när vi ska komma i rätt position, ler Ayanda Nkili.

Den eviga frågan om vilken position på planen han trivs bäst på får det alltid lika eviga svaret:

- Jag spelar alltid där tränaren placerar mig. Vi gör alla ett jobb ihop. Jag gillar det här laget för vi gör alltid allt för varandra. Då är det också enkelt att få resultat med sig, säger Ayanda Nkili.