Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nobbad av ÖSK - vill hem igen

NA kan avslöja att Gif Sundsvall-målvakten Oscar Berglund vill hem till Örebro.
Trots att ÖSK valde bort honom för Jonas Sandqvist och Tomer Chencinski inför den här säsongen.
– Då valde klubben andra vägar. Men jag skulle tycka det vore kul att spela för ÖSK, säger örebroaren som tidigare jobbat nära ÖSK-tränaren Peo Ljung.

28-åringen från Adolfsberg har en mycket stark säsong bakom sig i nykomlingen Giffarna. 28 matcher från start i allsvenskan men plötsligt bortplockad till den avbrutna matchen mot Åtvidaberg. I stället in med Tommy Naurin i mål för första gången den här säsongen.

Det gillade inte Oscar Berglund.

– Jag är sjukt besviken. Jag vet inte vad han sysslar med och har inte fått någon bra förklaring heller, säger Berglund till NA om Sören Åkebys målvaktsrokad.

"Var riktigt sugen på ÖSK"– Visst, jag släppte in fyra mål mot Norrköping senast men det var inte så att jag bjöd på målen. Dessutom gjorde jag en riktigt bra match mot Syrianska i den innan, fortsätter han.

Trots två år kvar på kontraktet med Giffarna har nu Berglund börjat snegla hemåt igen.

– Klart att tankarna alltid finns på ÖSK. Jag säger som jag alltid har sagt att det skulle vara roligt att få spela i ÖSK. Jag var riktigt sugen inför förra säsongen men då valde ÖSK tydligt en annan väg, säger Berglund.

Jonas Sandqvist in i stället?– De värvade ju två målvakter då. Nu har jag inte hört något men vi får se vad som händer när säsongen är över. För mig är i alla fall ÖSK alltid intressant. Jag skulle vilja spela i ÖSK.

Du hade Peo Ljung som assisterande tränare i Helsingborg. Vad säger du om honom?– Ett klockrent val av ÖSK. Peo är en duktig tränare. Inte minst taktiskt. Han ligger bakom mycket av Helsingborgs framgångar de senaste åren.

NA har tidigare berättat att ÖSK visat intresse för en annan målvakts-Oscar. Jansson, örebroare i irländska Shamrock Rovers.