Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nomineringar efterlyses för insatser inom kultur och idrott

Nu är det dags att nominera de Norabor som du tycker ska prisas för sina insatser inom kultur och idrott under året som gått.

Annons

Under april månad tar Nora kommun emot nomineringar inför det stipendier och priser som delas ut till Norabor som förtjänar att uppmärksammas lite extra inom kultur och idrott. Det handlar om Årets idrottsprestation, Årets idrottsledare, Årets föreningsledare, Årets kulturpris och Årets Ungdomskulturstipendiat 2018 i Nora. Priserna och stipendierna tillkännages och delas ut i samband med Nationaldagsfirandet vid Bryggeriet i Nora.

Nomineringarna kan lämnas in på Tingshuset eller göras via kommunens hemsida.

Kulturpriset, som är ett konstverk från en av Noras konstnärer eller konsthantverkare, delades ut första gången 1982. Idrottsstipendierna på 5 000 kronor har funnits sedan 2008, och ungdomskulturstipendiet på 5 000 kronor har delats ut sedan 2010.