Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nonchalansen från de unga gör mig förundrad och oroad

örebro Sedan flera månader tillbaka är min man och jag i frivillig isolering på grund av vår ålder, 80+. Vi försöker följa Folkhälsomyndighetens alla rekommendationer.

Vi möter ungdomar och unga vuxna i Stadsparken, men det verkar som om de är helt omedvetna om, att även de har ett personligt ansvar under pandemin vi lever under.

Vare sig de två tonårskillar vi mötte (som jag frågade, om de visste om att man bör hålla två meter fysiskt avstånd) eller unga mammor med barnvagnar, som går i bredd verkar fatta att de också har ett ansvar för att vi alla ska hjälpa till att skydda varandra.

I Sverige har man inte någon som helst status som varande en gammal människa. Vi känner oss som ”Det osynliga barnet” i Tove Janssons böcker, det vill säga vi är osynliga för yngre generationer.

Jag är förundrad och oerhört oroad över den nonchalans och likgiltighet som vi blir bemötta med i Stadsparken. Det är alltid vi som måste kliva åt sidan i rabatter och gräsmattor för att det fysiska avståndet mellan de vi möter skall bli av.

Jag undrat om dessa ungdomar och unga vuxna är så curlade av sina föräldrar, att de alltid tror att de är huvudsaken och alltid kan göra som de vill utan hänsyn till andra människor.

Det är deras plikt att följa de förhållningsregler som gäller vid pandemi, det vill säga bry sig om andras liv!

Vi önskar att vårt kommunalråd Kenneth Handberg ser till att det sätts upp skyltar i vårt nödläge, som uppmanar till ”Två meters omtänksamt avstånd” i Stadsparken, vilket är Region Örebros rekommendation..

Vi är trötta på att alltid få vara de som ser till att gå åt sidan för att hålla avståndet till alla vi möter.

Reglerna i Sverige betyder att ALLA behöver och ska tänka efter och ändra sitt normala beteende under tiden de möter främmande människor. Detta gäller alla dagar tills pandemin är över.

80-plussare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel