Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nora omorganiserar

Kommunstyrelsen i Nora beslutade på onsdagen att gå vidare med förändringarna inom den kommunala administrationen.

 Bland annat innebär detta att ett pensionsförslag kommer att erbjudas fyra personer.– Vi ställer oss bakom personalavdelningens förslag, säger kommunstyrelsens ordförande Svenerik Nykvist (S).

Planerna på en gemensam administration inom Nora kommuns verksamheter har funnits med på dagordningen under stora delar av 2009. Men först nu börjar konkreta och rent praktiska frågor att behandlas.

Kommunens personalavdelning fick i uppdrag under förra våren att titta på hur administrationen kan förändras i den riktning politikerna önskat.

Fakturering flyttas

Under året har dessutom uppdraget utökats med att besparingar på sammanlagt 2,5 miljoner kronor ska genomföras under 2010 och 2011. Vid onsdagens sammanträde i kommunstyrelsen togs dock de inledande besluten.

– Några personer kommer att erbjudas ett pensionavtal och ett antal funktioner kommer att centraliseras, säger Svenerik Nykvist.

Personalavdelningen och personalchefen Kerstin Folkesson konstaterar att Nora kommuns administration redan nu är relativt liten och lämnar frågan öppen om det är möjligt att spara 2,5 miljoner under två år.

Vid sidan av att fyra personer inom bildningsförvaltningen och socialförvaltningen kommer att erbjudas pension har personalavdelningen ändå kunnat peka ut några områden som snabbt kan förändras.

– All fakturering kommer att flyttas till ekonomiavdelningen, berättar Svenerik Nykvist. Dessutom kommer personalavdelningen att sköta all rekrytering av personal.

– Även vikariehanteringen och beredskapssamordningen kommer att centraliseras.

Kommunstyrelsen beslutade också att efter en kartläggning och utredning inrätta ett medborgarkontor samt att se över hur folkhälsoteamets verksamhet är organiserad.