Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nora sköt hem SM-guld – efter rysarfinal

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Två poängs marginal, 226 mot 224. Mer skiljde inte i finalen – men Nora tog lag-SM-guldet i compundbågskytte efter en rysare i finalen mot Trelleborg.

Nora vann kvartsfinalen mot Kungälv med övertygande 214–204 och semifinalen mot Borås med säkra 228–217. Men SM-finalen i bågskyttedisciplinen compound, mot kvalsegrarna Trelleborg, blev en riktig rysare. Till slut lyckades Nora, vars lag bestod av Isak Carlsson, Pär Israelsson och Marcus Lagneholt, skjuta hem segern med två ynka poängs marginal, 226–224.

Hallsbergsklubben Järnvägen, med Daniel Byhlin, Anders Fredriksson och Marcus Lindberg i laget, avanceraed lika lätt till final i OS-disciplinen recurve, men åkte där på storstryk av Stenbro, 6–0.

I morgon, söndag, avgörs de individuella slutspelen. Noras Israelsson och Lagneholt går in som trea respektive fyra i compound efter ett kval där de noterade 689 respektive 688 poäng. Karlskogas Åke Svensson vann kvalet i barebow i överlägsen stil och är seedad etta i slutspelet, medan Noras Jessica Larsson är tvåa på damsidan där.