Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nora snålar in på planerat avloppsreningsverk

Annons

Nora kommun planerar att investera i ett nytt avloppsreningsverk och en ny skola för uppskattningsvis en halv miljard, eller i närheten av vad kommunen kostar under ett år att driva.

Sug på karamellen ”Halv miljard” det är mycket pengar, när vi är en så ”fattig” kommun att det inte dröjer länge förrän skattehöjarspöket visar sig.

Vid kommunstyrelsens extra måndagsmöte yrkade Norapartiet på att man avvaktar med kostnaderna för Nya Karlsängskolan tills anbudskostnaderna för avloppsreningsverket är kända.

Det är skrämmande att man inte tror på de underlag som Samhällsbyggnad Bergslagen tagit fram.

Den kalkyl och handlingar för om- och nybyggnad av avloppsreningsverket har noggrant framtagits med en mycket kunnig konsult och med berörd personal till en kostnad av 186 miljoner kronor. Detta är ett underlag för att kunna göra en regelrätt upphandling .

Men vad gör den styrande majoriteten åt detta. Jo, man avsätter 150 miljoner kronor i investeringsmedel för ombyggnad Nora reningsverk.

Det är skrämmande att man inte tror på de underlag som Samhällsbyggnad Bergslagen tagit fram. Eller så tror man att man kan minska på reningseffekten till Norasjön-Hjälmaren-Mälaren och sist Östersjön. Den styrande majoriteten har verkligen miljötänket helt klart. Det är som ”strutsen” ner med huvudet så ser man inget. Nora kommun har verkligen ”skitat” ner vattendragen nedströms, där många kommuner tar sitt dricksvatten och inte minst i Östersjön där torsken mår väldigt dåligt.

Vi i Norapartiet kommer aldrig att acceptera, utan att vårt nya reningsverk skall ha en mycket hög klass för närmaste femtio åren i miljöns tecken.

Man kan då hoppas att framtidens ungdomar talar om en framsynt generation som byggde det nya avloppsreningsverket.

Jan Rylander

Bertil Roden

Norapartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons