Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna backar från beslutet

BUN-ledamoten Anna Magnusson, KD, backar från beslutet att ta bort de pedagogiska luncherna och tror att besparingen kan göras på annat håll.
-Jag försökte få nämnden med mig på det här i våras, men nämnden ville inte gå på min linje, säger Magnusson.

Annons

Beslutet att ta bort de pedagogiska luncherna gick oväntat lätt och Anna Magnusson var tämligen ensam i sin opposition mot planerna.

-När det här presenterades för oss i nämnden hade vi att välja mellan att ta bort två tjänster eller att ta bort den pedagogiska lunchen. Då tyckte jag valet var enkelt. Nu är jag säker på att det finns annat vi kan spara på.

Anna Magnusson och kristdemokraterna ser återinförandet av de pedagogiska luncherna som en kvalitetsfråga och Magnusson är medveten om att övriga partier också stod bakom beslutet att ta bort de pedagogiska luncherna.

-Jag tycker det är mänskligt att ta ett felbeslut, säger hon. Men för mig är det inte svårare än att göra om och göra rätt. Jag har själv en dotter på dagis och är mer mamma än politiker.

Magnusson anade redan i våras att borttagandet av de pedagogiska luncherna skulle försämra verksamheten. Att lärare och personal äter egen matlåda tillsammans med barnen bidrar till en kvalitetssänkning, menar hon.

-Måltiderna har stor betydelse, både socialt och kulturellt, säger hon. Jag ser den här frågan främst ur barnperspektiv och för en del barn handlar det om den enda måltiden tillsammans med vuxna. Jag tror helt enkelt inte att den pedagogiska situationen blir speciellt bra.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Solveig Oscarsson (S) erinrar sig Anna Magnussons åsikter från diskussionerna i nämnden under våren, och menar att beslutet att ta bort de pedagogiska luncherna var ett tufft beslut att ta.

-Som politiker jublar man ju inte när man tvingas ta sådana här beslut, säger hon. Men vi var tvungna att spara och vill inte att det ska bli färre vuxna i skolan.

Mer läsning

Annons