Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna sjunger idolens "Främling"

1983 vann Carola Melodifestivalen med ”Främling”. Samma år föddes Anna Fjellman. Nu ska Anna själv stå på scen i en melodifestival och sjunga ”Främling”.

Annons
Melodifestival. Anna Fjellman från Nora är uttagen till en melodifestivaltävling i Degerfors i oktober. Men redan i april hålls ett genrep där hon får prova att sjunga Carolas ”Främling” på scen. bild: Malin eriksson

– Jag är ett stort Carolafan. Hon sjunger bra, och ”Främling” är den bästa låten. Min mamma har berättat för mig om när Carola sjöng den samma år som jag föddes, berättar Anna Fjellman.

I oktober ska hon delta i en melodifestival för personer med funktionsnedsättningar som arrangeras i Degerfors. Festivalen genomförs efter ett koncept från Upplands Väsby och den som vinner regiontävlingen i Degerfors får senare tävla i en final i Upplands Väsby.

Hela festivalen bygger på ett samarbete mellan skolan, omsorgen och kulturskolan. Kulturskolan i Karlskoga står för musiken och hjälper alla deltagare att spela in sin låt i en studio för att sedan få med sig en cd hem. Daglig verksamhet säljer fika. Stora Vallaskolan står för körsång och Degerfors kulturskola för musik under rösträkningen. Röstar fram vinnare gör publiken.

Anna Fjellman vann den uttagning som daglig verksamhet bjöd in till i Nora, och på fredag får hon åka till Degerfors på en prova på dag inför melodifestivalen.

Tanken är att deltagarna ska få känna hur det är att stå på scenen.

– Jag har aldrig stått på en scen och sjungit själv förut. Jag har bara uppträtt med ungdomskören. Men jag försöker intala mig att jag ska lita på mig själv. Även om det inte är jag som vinner och får gå vidare till finalen så har jag i alla fall försökt, säger Anna Fjellman.

Mer läsning

Annons