Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandysöndag med toppvittring för NNBS

På söndag finns chans till en klassisk utflykt och bandyfest i Nora. Då möter NNBS topplaget Köping IS. En vinst skulle ge hemmalaget möjlighet att blanda sig i den övre regionen av tabellen på allvar.

Annons

Köping leder tabellen i området och Noralaget har en fjärdeplats när slutspurten av bandysäsongen inleds.

– A-laget har häng på toppen i division 1. B-laget fortsätter att vinna i division 2. Båda lagen har chans att få kvala till en högre serie. U00 och U02 vinner också och är i slutspel i sina respektive serier. U04 har spelat sin första seriematch. Veteranlaget har planer på att delta i veteran-SM. Det går bra för NNBS just nu, säger Nitro Nora BS C-G Svensson.

NNBS har utvecklat arenan till aktivitetsplats med bredd för mer än bandymatcher. I fjol drog en isracingkväll en storpublik.

– I år kommer ingen isracinggala att anordnas. Eventuellt kan det bli något annat, säger C-G Svensson.

På bandyfronten är det sedan slutspel den 15:e februari och den 22:a i division 2 norra i Nora och första mars arrangeras traditionen Curre cup.

– Efter cupen och samma dag stängs isaggregaten av, säger C-G Svensson.

Inför söndagens möte med Köping konstaterar Svensson:

– Köping spelade i fjol i allsvenskan och har ett rutinerat lag. Spelare som Andreas Broberg och Tobias Johnsson med flera är väl meriterade. Johan Björkdahl har gamla kontakter med NNBS. Som knatte deltog han i vår ungdomsverksamhet. Han är nu en av de ledande spelarna i KIS.

– Tomas Knutson, vårt nyförvärv från ÖSK, leder skytteligan klart med 26 mål. Anders Kvist, Robin Westergren och Tobias Johnsson från KIS skuggar på 13, 12 och 11 mål. I passningsligan ligger Jonas Freberg och Jonas ”Skutt” Andersson från NNBS och Johan Björkdahl från KIS bra till.

I förra matchen ställde NNBS upp med unge Rasmus Persson som målvakt.

– Henrik Hernstigen finns också att tillgå. Backar var Marcus Andersson, Nicklas Thoresson och Filip Lundgren. Ytterhalvor var Jonas ”Skutt” Andersson och Jonas Freberg Här har man två unga löften, som ska ta över efter hand, Felix Blomqvist 15 år och Oscar Cederlund 17. På mitten spelade Joel Rolandsson, Gustav Ekstedt och Moses Sjölander. Framåt är Tomas Knutson den stora stjärnan. Även Robin Werner, som i många år varit vår bäste målskytt, och nye Thomas Kåretun är duktiga målgörare. Bakifrån finns många, som trycker på och vill ha en plats, konstaterar C-G Svensson.

Mer läsning

Annons