Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengt vann veteranmoppe - igen

Varje år lottar Nora Moppers ut en veteranmoped på Larsmäss. Förra året vann Bengt Holgersson mopeden. Och det gjorde han i år också.

Annons
Dubbel vinnare. Bengt Holgersson har nu gjort det osannolika, vunnit Nora Moppers veteranmoped på Larsmäss två år i rad.

Det osannolika har hänt. Bengt Holgersson trodde det knappt själv. Men nu har han vunnit en veteranmoped på Larsmäss två år i rad.

– Det är helt otroligt, säger både han och Rolf Nilander, ordförande för Nora Moppers.

– Det var 14 lotter kvar, berättar Bengt Holgersson när han bestämde sig för att köpa en lott.

Och när utlottningen skedde från scenen var Bengt inte på plats och hörde vem som vann, men fick strax veta det när Pether Kvarnström från Nora Moppers hörde av sig på hans mobiltelefon. Varje år deltar Bengt och hans hustru Lisbeth på Larsmäss som utställare, och veteranmopeden han vann förra året var av fabrikatet Tomos, i år Husqvarna Novolette av årgång runt 1952-1954. Förra året åkte de 27 mil extra för att hämta mopeden. Men nu kunde de ta med sig mopeden direkt.

– Jag ligger och tittar på den just nu, säger en glad Bengt Holgersson i Degerfors där de övernattar på väg hem till Sjuntorp i Trollhättans kommun igen efter den givande Larsmässhelgen i Järnboås. Rolf Nilander tycker att det är jättekul att Bengt Holgersson återigen vann veteranmopeden.

– Det är ju fantastiskt, och det tyckte publiken också. Vi hade lotterna till vinstdragningen i en förseglad påse och så var det en liten kille som kom upp på scenen och drog numret som gjorde att Bengt vann.

Mer läsning

Annons