Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bert Karlsson vill öppna asylboende i Nora

Bert Karlsson har lämnat in ett anbud till Migrationsverket om att få öppna asylboende i Nora. I dagsläget vill han inte bekräfta vilken anläggning det handlar om, men han räknar med att få ett svar på sitt anbud inom en månad.

Annons

Nora kommun har informerats om att Bert Karlssons företag Jokarjo har för avsikt att lämna anbud avseende tillfälligt boende för asylsökande i kommunen.

Bert Karlsson bekräftar att Nora är en av de 53 platser i landet där han lämnat in anbud till Migrationsverket i en pågående upphandling. Men eftersom några beslut ännu inte är fattade vill han inte berätta vilken anläggning det handlar om.

Tidigare har Bert Karlsson varit intresserad av att köpa Nyhyttans behandlingshem för att öppna asylboende där. Men budgivningen vanns av Per Hellsten som renoverat behandlingshemmet för hotellverksamhet. Per Hellsten förnekar att Nyhyttan nu ska vara aktuellt som Jokarjos asylboende.

Åkerby herrgård har tidigare fått förfrågningar från Migrationsverket om asylboende. Men även där förnekar vd Anna-Lena Persson att det är aktuellt i dagsläget.

Nora kommun har skickat tillbaka den bekräftelse som Jokarjo behöver på att man tagit emot informationen.

Migrationsverket har förlängt upphandlingstiden till på söndag. Därefter ska anbuden öppnas och bedömas innan några nya boenden godkänns.

-Det handlar i första hand om att uppfylla de krav som ställs på alltifrån rätt antal duschar och toaletter till närhet till kommunikationer. I slutänden handlar det sedan om att ha rätt pris i förhållande till andra, säger Angela Gravheden på Migrationsverket.

Mer läsning

Annons