Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandutredningen är ännu inte klar

Efter midsommar räknar polisen med att förhöra den man som skadades i radhusbranden på Soltunet. Tre lägenheter är evakuerade och Norabostäder arbetar med en rivningsplan.

Annons

Efter branden i ett radhus på Soltunet i Nora i slutet av maj inledde polisen en utredning om allmänfarlig vårdslöshet.

– Det är rutin för oss att utreda den här typen av bränder till dess omständigheterna blivit klara, säger Stig Braneby vid Norapolisen.

Branden i radhuslängan uppstod i samband med matlagning, och utredningen ska visa om den brännskadade mannen varit oaktsam i samband med att branden startade.

Norapolisen har hittills bara pratat med mannen på telefon, men ett förhör är planerat till veckan efter midsommar.

– Det han har berättat så här långt stämmer väl överens med den tekniska bevisning som finns i räddningschefens undersökning, säger Stig Braneby.

Förutom mannens egen lägenhet, som blev totalt utbränd, spred sig branden till en grannlägenhet och ytterligare en lägenhet vattenskadades i samband med släckningsarbetet.

– Alla tre lägenheterna är utrymda, och hyresgästerna har erbjudits evakueringslägenheter, säger Carina Royson, bostadschef på Norabostäder.

Fastighetsbolaget arbetar just nu med en rivningsplan och ett rivningslov. Så snart det är godkänt av Bergslagens miljö- och byggförvaltning går man ut med en offertförfrågan gällande rivning och återuppbyggnad.

– Men det är först när vi börjar få in offerter som vi kan säga något om tidsplanen, säger Carina Royson.

Mer läsning

Annons