Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

D.A.C.A stöttar och hjälper utsatta barn

Ett motorgäng med skinnvästar, emblem, stora motorcyklar, svarta hjälmar. Lite läskigt? Nej då, skenet bedrar – de brinner för att hjälpa utsatta barn.

Annons
Norabesök. Lasse Hammarbacken, Lotta Reimers, Björn Reimers, Tommy Fester Axelsson (president), Tomas Mathiesen och lilla grabben Casper Häggblad-Gustavsson. Casper är den förste att få en så kallad barnskyddsväst.

NORA. ”D.A.C.A” står för ”Driver Against Child Abuse”. Det är en rikstäckande och nystartad förening till stöd och hjälp för utsatta barn. Föreningen bildades så sent som i februari i år, och har redan gjort mycket för de utsatta.

– Vi hjälper ungar som har det tufft, till exempel mobbade, svåra familjeförhållanden och liknande, förklarar Roger Cassman, norabo och vice president i Daca.

Däribland Casper Häggblad-Gustavsson som hade det tufft i skolan, men tack vare Daca fick en skolavslutning värd namnet, och fick åka med i hela MC-kortegen. Han blev föreningens första skyddsling, och har fått ge namn åt föreningen årliga evenemang, ”Caspers Trust”, som i år blir en körning 27 augusti i trakten kring Ludvika-Grängesberg.

– Och vi kan även hjälpa ensamstående föräldrar som har det svårt, till exempel med någon matkasse, förklarar Tomas Mathiesen, sekreterare från Grythyttan, som liksom Roger och Inge Cassman hör till de tio som var med och startade föreningen.

Föreningen har fått jättemycket respons för sitt behjärtansvärda arbete och engagemang.

– Och vi har haft ett enormt fint stöd från både företag och allmänhet, förklarar Tomas.

På Noradagarna var Daca på plats utanför Ica i Nora.

Björn Reimers berättar att det var en lagom ström av intresserade förbipasserande som stannade till och pratade med dem under lördagen.

– Många kan nog tycka att det är lite läskigt med långhåriga mc-åkare, men när de hör vad vi står för blir de desto mer intresserade, och tycker att vi gör ett bra jobb, berättar Björn.

Läs mer på daca.nu

Engagerade. Inge Cassman, Roger Cassman, Tomas Mathiesen hör till de tio som var med och startade föreningen i februari.
Midland. D.A.C.A är rikstäckande, uppdelat i regioner norr, syd och här mellan, eller ”Midland”.
Motorcyklar. D.A.C.A består mest av hojåkare, men även andra fordon är välkomna.

Mer läsning

Annons