Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att byta grejer

Har urväxta skridskor att sälja eller behöver du ett par bättre begagnade skidor eller vinterstövlar? Till helgen är det dags för en av landets största bytardagar, på Karlsängskolan i Nora.

Annons

Dryga hundratalet frivilliga tar på fredag eftermiddag emot omkring 15 000 artiklar som på lördag sedan bjuds ut till försäljning. Bytardagarna på Karlsängskolan är de största i länet, kanske hela landet. I våras omsattes drygt 200 000 kronor på några timmar när skor, kläder, leksaker, böcker och mycket mer bytte ägare.

När det nu är dags för höstbytardagar är det framför allt vintergrejer arrangörerna vill få inlämnade till försäljning – vinterkängor, overaller, täckjackor, skridskor och skidor. Men även tröjor, byxor, leksaker och regnkläder brukar finnas att fynda.

– Det vi vill att folk ska tänka på när de lämnar in är att det ska vara saker i ett skick och till ett pris som de själva skulle vara intresserade av att handla. Det mesta brukar hålla hög kvalitet, säger Ulrica Andersson från bytardagsgruppen.

Hon vill också att besökarna ska tänka på att ha så jämna pengar som möjligt, både när de lämnar in och när de handlar.

Behållningen från bytardagarna går tillbaka till ungdomarna inom Noras föreningsliv. Föreningar får söka hos bytardagsgruppen om bidrag till ungdomslag och grupper. Överblivna kläder som inte hämtas på lördag eftermiddag skickar Rotary till en internatskola i Lettland.

Mer läsning

Annons