Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att rensa i garderoberna

Det är dags att rensa garderober och förråd på jakt efter kläder, skor och vintersportutrustning, i alla fall om du har något du vill sälja på höstens bytardagar på Karlsängskolan.

Annons

Under några timmar lördag 24 september byter grejer för 250 000 kronor ägare vid landets största bytardagar. Omkring 20 000 saker brukar finnas inlämnade till försäljning att välja bland – kläder och skor i alla storlekar, skidor, skridskor, cyklar, barnvagnar, leksaker, böcker och mycket mycket mer.

Helt och rent

– Bara det är helt, rent och fräscht så tar vi emot det för försäljning. Men vi vill inte att folk lämnar in sådant de inte själva skulle vilja köpa, säger Ulrica Andersson från bytardagsgruppen.

Hon uppmanar både dem som lämnar in saker och dem som ska handla att ha så jämna pengar med sig som möjligt, inga femhundringar.

Höstens bytardag går av stapeln lördagen den 24 september. Nytt för den här gången är att flera rum kommer att byta plats med varandra.

Större och större

– Vi växer för varje gång, men skolans utrymme är begränsat och därför får vi försöka göra det bästa vi kan av de utrymmen vi har tillgång till, säger Ulrica Andersson.

– Vi ska försöka skylta tydligt.

Drygt hundra personer arbetar ideellt med att märka, sortera och placera ut allt inlämnat under fredagskvällen samt med att ta betalt och pricka av allt som säljs under lördagen.

Den som är intresserad av att vara med att jobba till nästa gång kan skriva upp sig på en vikarielista.

Större delen av behållningen från bytardagarna delar bytardagsgruppen ut till barn- och ungdomsverksamhet i olika Noraföreningar, och föreningarna uppmanas nu att lämna in höstens ansökningar.

Fotnot: Inlämning fredag 23/9 17–19 och försäljning lördag 24/9 10–13.

Mer läsning

Annons