Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för minitriathlon

En uppgrävd gata tvingar IFK Nora att dra om cykelsträckan i fredagens minitriathlon Utmaningen.
– Det blir några extra svängar och en kort sträcka på kullersten, säger Peter Comét.

Annons

På fredag kväll är det dags för minitriathlontävlingen Utmaningen i Nora. Tävlingen brukar samla ett hundratal deltagare som simmar 150 meter, cyklar åtta kilometer och avslutar med två kilometers löpning ivrigt påhejade av en stor publik.

Trots att IFK Nora sökt och fått tillstånd för tävlingen från både kommun, länsstyrelse och polis så har en annan del av kommunorganisationen grävt upp en av gatorna som deltagarna brukar cykla på när de lämnar stationsområdet i Nora.

– I stället för att cykla längs med Herrgårdsgatan, får vi i år cykla ut på Söderlånggatan. Det innebär att vi får göra ett par extra svängar och att vi tvingas cykla på kullersten en kort bit. Kullerstenarna kan bli ett problem om det regnar och stenarna blir hala, säger Peter Comét.

– En annan sak som kan bli lite olustig under cykelsträckan är in- och utfarten till den nya Ica-butiken. Där har vi extra funktionärer i år och vi ber alla deltagare vara försiktiga förbi den.

Utmaningen arrangeras i år för 28:e gången. Precis som i fjol startar deltagarna i vattnet, men en startlinje från strandpaviljongen rakt ut i sjön.

Mer läsning

Annons