Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyhål och kärr hinder i Utmattningen

Med vattenhål som är 1,8 meter djupa, dyhål och kärr ska terrängloppet Utmattningen genomföras för allra första gången.

Annons

- Det är ett renodlat teränglopp med både konstgjorda och naturliga hinder, berättar Sven Mundhenke från Dalkarlsbergs idrottsförening som arrangerar tävlingen.

På lördag den 21 september klockan 16 sker den gemensamma starten i Utmattningen. Start och mål är vid fotbollsplanen i byn.

- Sedan ska det vara så mycket jävelskap som möjligt längs tävlingsbanan. Det får gärna regna innan start också så att det blir riktigt blött i markerna, säger Sven.

Det är premiär för detta terränglopp i Dalkarlsberg men klubben hoppas att detta blir starten på en ny tradition som ett återkommande evenemang.

Det är ett varvlopp där varvet är cirka 2,5 kilometer. Tävlingsklasserna är fem kilometer (två varv) och 10 kilometer (fyra varv).

- På fotbollsplanen bygger vi upp olika konstgjorda hinder som de tävlande ska ta sig förbi och det ska ålas i diken. Och vi har många branta backar och tre ordentliga vattenhinder där det djupaste stället är 1,80 meter djupt.

Utmattningen är tänkt att både bli en kul grej för deltagarna som för publiken. Anmälning sker före start vid fotbollsplanen. En vätskekontroll kommer att finnas vid smedjan vilket blir efter ungefär ett halvt varv.

- Hur många startande vi har vet vi inte för det är ingen föranmälan. Vi hoppas på ett bra startfält och att det ska bli ett jobbigt, skitigt, blött, kallt och roligt terränglopp, säger Sven Mundhenke som själv har för avsikt att delta i tävlingen.

Mer läsning

Annons