Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enighet har präglat mandatperioden

Det började med skolbråket i Dalkarlsberg, fortsatte med turbulensen kring skolan i Järnboås och slutade med turerna runt de pedagogiska luncherna i skolan.
Ändå har den nuvarande mandatperioden präglats av stor politisk enighet.

Annons

Det har hänt en hel del i Nora kommun under den innevarande mandatperioden. Arbetet med att få den önskade länspendeln till Nora har fördjupats och accelererat och kan vara en verklighet innan nästa mandatperiod är till ända.

Byggandet har tagit fart i och med Norabostäders uppförande av kvarteret Blomman och mer är på gång. Men det mesta har skett i största samförstånd mellan de politiska partierna.

Blomberg överraskade

Mest överraskande var förmodligen när socialdemokratiske kommunalrådet Håkan Blomberg, i mars 2009, fick nog av politiken och hoppade av samtliga uppdrag. Barn- och utbildningsnämndens ordförande Svenerik Nykvist tog över rodret med en tydlig samverkanspolitik och framåtanda.

Nykvist har sedan han blev kommunalråd samlat alla politiska krafter till att omorganisera, bilda Nora utveckling AB samt slutföra de politiska besluten med byggandet av kvarteret Blomman.

Enigheten har dock inte passat alla. Som en följd av att oppositionen och de styrande socialdemokraterna arbetat hand i hand med de stora frågorna har det lokala Norapartiet startats.

Norapartiet menar att en politisk opposition är nödvändig för Noras framtid och väljer nu att ställa upp i kommunalvalet den 19 september.

De stora etablerade partierna är ändå överens om det mesta. Så eniga att man till och med lyckades fatta beslut om ett gemensamt framtidsstrategiprogram – två månader innan valet.

Att det mesta av stämde överens med socialdemokraternas eget program kännetecknar förmodligen den gångna mandatperioden ganska väl.

Mer läsning

Annons