Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler hjärtstartare ökar säkerhet

Socialnämnden i Nora köper in tre hjärtstartare. Det har fullmäktige beslut­at. Inköpen föranleds av en motion i ärendet som lämnades i våras.

Annons

Det var moderaten Christer Häggqvist och socialdemokraten Enar Moberg som gjorde gemensam sak och motionerade om hjärtstartare till avdelningarna på äldreboendena Hagby ängar och Tullbackagården.

Motionen föreslog även att det utreds vilka andra kommunala verksamheter som behöver hjärtstartare samt att det på kommunens hemsida ska framgå var de finns.

Socialnämnden har tittat på förslagen och konstaterat att det finns behov av utrustningen på äldreboendena, men att det inte finns pengar till de tretton som det skulle innebära i inköp om varje avdelning skulle få en egen. Detta eftersom varje maskin kostar cirka 25 000 kronor. Motförslaget blev därför att man köper in tre hjärtstartare och att det om två år utreds ifall detta täcker behovet eller inte.

Det ställde sig även fullmäktigeledamöterna bakom vid senaste sammanträdet.

Dessutom bifölls tankarna om att informationen om placering ska finnas på hemsidan www.nora.se. De ska dessutom registreras i det nationella Hjärtstartarregistret.

– Christer och jag tackar för svaret. Tre är okej att börja med, kommenterade Enar Moberg, som passade på att berätta att även kyrkan kommer köpa in sex maskiner för att ytterligare göra Nora hjärtsäkrare.

Mer läsning

Annons